Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου

Πειραιάς, 27 - 29 Μαΐου 2021

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και η Οργανωτική Επιτροπή σας καλωσορίζουν στην ιστοσελίδα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ναυτικού Δικαίου. Το επερχόμενο Συνέδριο είναι η συνέχεια ενός θεσμού με ιδιαίτερο κύρος, που προσφέρει, εδώ και 28 χρόνια, το πλαίσιο για τη συνάντηση και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σε θέματα υψηλού θεωρητικού και πρακτικού ενδιαφέροντος, μεταξύ ακαδημαϊκών ειδικευμένων στο ναυτικό δίκαιο, δικαστών, δικηγόρων, επαγγελματιών του ναυτιλιακού χώρου, δημόσιων λειτουργών και εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο.

Το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά από 27 έως 29 Μαΐου 2021 με θέμα την «Προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά, περιβάλλον».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, συστάθηκε με διάταξη του νόμου 1866/1920, ευθύς μετά την ίδρυση αυτοτελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, που συστάθηκε το 1918.

Από του χρόνου της ιδρύσεώς του ο Δ.Σ.Π. έχει επιδείξει αξιοσημείωτη σταδιοδρομία. Στη διοίκηση του αλλά και ως μέλη του αναδείχθηκαν εξαίρετοι επιστήμονες που τίμησαν την επιστήμη και τους θεσμούς της Πολιτείας. Η δραστηριότητα και παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου σε θέματα εθνικού, τοπικού αλλά και ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος είναι διαρκής και συμμετέχει στη διαμόρφωση των αρχών του κράτους δικαίου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον για τις σύγχρονες επιστημονικές και θεσμικές εξελίξεις και συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις σε κάθε διοργάνωση που έχει ως στόχο την προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δρώμενα και την προώθηση των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας για την αναβάθμιση της κοινωνικής και επιστημονικής παρουσίας των μελών του αλλά και της Πειραϊκής κοινωνίας.

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στον Πειραιά και στο Συνέδριό μας,

O Πρόεδρος του ΔΣΠ Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Γεώργιος Σταματογιάννης Καθηγήτρια Λία Ι. Αθανασίου

Παλαιότερες Διοργανώσεις

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org