Η Μαρία Σταματογιάννη γεννήθηκε και ζει στον Πειραιά. Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Ιωάννα Δ’ Αρκ, σπούδασε στη Νομική Αθηνών και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (LL.M. King’s College 2003) με ειδίκευση στο διεθνές χρηματοοικονομικό – τραπεζικό δίκαιο. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά, έχει παρακολουθήσει το «Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Φορολογικό Δίκαιο» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι εκπαιδευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιά.

Είναι δικηγόρος από το 2000 με κύρια αντικείμενα τις διεθνείς ναυτιλιακές συναλλαγές, το εταιρικό δίκαιο και τις εμπορικές – χρηματοοικονομικές συμβάσεις, ενώ από το 2012 είναι έμμισθη δικηγόρος σε όμιλο εταιρειών.

Την περίοδο 2004-2006 ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Πειραιά. Από το 2014 συμμετέχει στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, όπου ασχολείται κυρίως με θέματα φορολογικά, ασφαλιστικά, αντιποίησης, δικαίου κατάστασης αλλοδαπών, έμμισθης δικηγορίας και τις γυναίκες δικηγόρους. Από το 2015 συμμετέχει στην ελληνική αντιπροσωπεία στον Ευρωπαϊκό Σύλλογο Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) και είναι μέλος της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org