Γιώργος Σταματογιάννης

Ο Γιώργος Σταματογιάννης γεννήθηκε το 1960 στον Πειραιά. Μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Οι γονείς του διατηρούσαν στεγνοκαθαριστήριο στο Κερατσίνι και είναι το μικρότερο παιδί από τα τρία (3) αδέλφια.
Αποφοίτησε το 1978 από την Ιωνίδειο  Σχολή Πειραιά και το 1983 από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με συνδικαλιστική δράση μέσα από τις Επιτροπές Ετών. Διετέλεσε Πρόεδρος του επανασυσταθέντος Συλλόγου Νέων και Ασκουμένων Δικηγόρων Πειραιά (1987), ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δικηγόρων Πειραιά (1998-2007).
Από το 1990 εκλέγεται ανελλιπώς μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Από το 2008 έως το 2014 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ από τον Μάρτιο 2014 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, επανεκλεγείς το 2017 για δεύτερη θητεία.

Από το 2014 είναι Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και παρακολούθησε σεμινάρια οικογενειακής διαμεσολάβησης. Το 2019 συμμετείχε στο 14ο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ως εισηγητής στους εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφορών.

Είναι Αντιπρόεδρος από το 2014 μέχρι σήμερα στο Δ.Σ. του Ταμείου Ασφάλισης Νομικών, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, καθώς και Πρόεδρος στις Επιτροπές φιλικού διακανονισμού εμπορικών μισθώσεων και καταναλωτικών διαφορών της Περιφέρειας Πειραιά. Έχει πολλές συμμετοχές σε ημερίδες και συνέδρια με αντικείμενο το ποινικό, αστικό και μεταναστευτικό δίκαιο, ενώ έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα του σε εφημερίδες και περιοδικά με θέματα νομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Επί πολλά έτη παραδίδει μαθήματα του Κώδικα Δικηγόρων & Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος σε νέους και ασκούμενους δικηγόρους.

Είχε θέσει υποψηφιότητα για Βουλευτής στη Β΄ Πειραιά, καθώς και για Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά και Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία επί τριάντα πέντε (35) έτη σε ποινικές και αστικές υποθέσεις. Ομιλεί την Αγγλική και Γερμανική Γλώσσα. Είναι πατέρας δυο Δικηγόρων και ενός Λογοθεραπευτή.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Πληροφορίες Εγγραφές: Ελισάβετ Κουλάνη

Τ: +30 210 3678891, E: koulani.elisavet@nb.org